Frågor & svar – Mina Sidor

Hur gör jag för att söka lägenhet?
För att söka lägenhet går du in och registrerar dig på Mina Sidor. När du har registrerat dig får du ett Användar-ID och kan sedan logga in med lösenord eller BankId. Här hittar du sen våra lediga lägenheter.

Kan jag skapa en användare i appen?
Nej, första gången måste du registrera dig via en dator på vår hemsida.

Hur gör jag för att söka bilplats?
Om du är intresserad av en bilplats får du kontakta kundtjänst.

Hur många intresseanmälningar kan jag göra?
Du kan göra max tre stycken intresseanmälningar åt gången.

Hur många gånger kan jag tacka nej till ett erbjudande?
Tackar du nej tre gånger eller inte svara alls två gånger blir du spärrad från att söka lägenheter under 30 dagar. Syftet är att man bara ska söka de lägenheter som man verkligen är intresserad av. Du kan välja att ångra ditt intresse ända tills lägenheten har gått vidare till ett erbjudande.

Var ser jag mina köpoäng?
Du börjar samla poäng och får en poäng per dag. Du ser sedan dina poäng när du är inloggad, under rubriken "Mina profiler". Där ser du också vilka köer du är aktiv i.

När försvinner köpoängen?
Dina köpoäng försvinner när du tecknat avtal på lägenhet.

Om jag tackar ja till en lägenhet, vad händer då?
Så länge det står behandlas, betyder det att vi fortfarande håller på att jobba med den lägenheten. Ingen har ännu fått avtal på den. Om någon av de som ligger före dig får den, kommer du få ett mail som talar om det. Om du blir först kommer du att bli kontaktad av oss.

Från vilken ålder kan jag ställa mig i kö?
Vi har två köer som du kan ställa dig i kö på. Du kan registrera dig i vår kö för vanliga lägenheter från den dag du fyller 16 år och börja söka bostad när du fyllt 18 år. Vår andra kö, seniorlägenheter +55, kan du registrera dig från du är 53 år och börja söka bostad när du fyllt 55 år.

Har ni ingen kö för trygghetsboende?
Vi har ingen separat kö för det. Dock hanteras dessa lägenheter i kön för +55 boende. För att bli tilldelad en sådan lägenhet ska du ha fyllt 70 år.

Hur gör man när man tappat bort inloggningsuppgifterna?
Skicka ett mail till info.rfab@rattvik.se så får du nya inloggningsuppgifter.

Hur svarar jag på ett visningserbjudande?
Du loggar in på Mina Sidor och klickar på den lägenhet som du fått erbjudande på. Då hittar du en liten rullgardin där du kan klicka i Ja eller Nej.
Om det är vi själva, Rättviks Fastigheter, som visar lägenheten kommer du att få ett mail med inbjudan om dag och tid för visning.