NYA RUTINER FÖR ATT MINSKA SMITTSPRIDNING!

Vi värnar om våra hyresgästers och medarbetares hälsa. Med omtanke om alla har vi ändrat i våra rutiner och vi vill be er hyresgäster om hjälp.

Rättviks Fastigheter följer nationella beslut och riktlinjer för att minska spridningen av Coronavirus Covid-19. Du kan känna dig trygg med att våra medarbetare inte är på jobbet om de är sjuka. Här följer våra nya rutiner och önskemål:

Besök
Vi har från måndag den 23 mars stängt kundtjänst för spontanbesök. Däremot går det fortsatt att kontakta oss för att boka besök. Vid besök undviker vi för allas trygghet fysisk kontakt och håller avstånd. Avboka besök hos oss om du har förkylningssymtom. Ta då istället kontakt med oss via telefon 0248-70290 som från och med måndag 23 mars är öppen 07.30-16.00 alla vardagar tillsvidare (lunchstängt 12.00-13.00).

Felanmälan och åtgärder
Om du känner dig sjuk med snuva, hosta eller feber, även vid lindriga symtom, ber vi dig vänta med att göra felanmälan tills du är frisk igen. Är det ett akut problem hör du självklart av dig.

För att minska smittspridning prioriteras i första hand akuta arbeten. Detta kan innebära att det blir väntetid på din felanmälan och det kommer att dröja innan arbetet blir utfört. Vi uppmanar därför alla hyresgäster att för tillfället inte anmäla icke-akuta fel.

Felanmälan gör du enklast via vår felanmälan på telefon 0248-70290, eller via felanmälanformuläret på vår hemsida www.rattviksfastigheter.selänk till annan webbplats. Akuta fel dagtid 0248-70295, övrig tid på dygnet görs fortsatt på 0746-38 98 43.

När vi kommer till din lägenhet vill vi, både för er skull och för vår, undvika närkontakt under besöket.

Om du är i karantän i hemmet på grund av Corona eller om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även om de är lindriga, behöver fastighetsskötaren få kännedom om detta innan denne kommer in i bostaden för att undvika smitta eller att föra smittan vidare.

I våra senior- och äldreboenden kommer endast akuta fel att åtgärdas.

Lägenhetsvisningar
Vi genomför inte visningar av tomma lägenheter som är avsedda för äldre (exempelvis Knekten) eftersom vi inte vill bidra till utomstående besök och därmed riskera att utsätta äldre människor för smitta. Intresserade erbjuds att tacka ja till lägenheten osedd. För mer information om, och beskrivning av, aktuell lägenhet ombeds du som blivit erbjuden en sådan lägenhet att kontakta vår uthyrningssamordnare på telefon 0248-70016 för frågor du har.

Vi planerar att fortsätta med jobb utomhus, liksom tidigare.

Mer information och hjälp till den som behöver
Vi vill gärna hjälpa våra hyresgäster med vad som är möjligt – hör av dig till oss om du har frågor eller känner dig orolig så ska vi göra vårt bästa med att hjälpa till. Vi bevakar och värderar löpande det rådande läget och återkommer med ny och uppdaterad information när vi har sådan. Följ oss gärna på facebook.com/rattviksfastigheter eller läs mer på www.rattviksfastigheter.selänk till annan webbplats

Ta hand om dig!

Önskar din hyresvärd

Rättviks Fastigheter AB