Vad gör jag när det är kallt i min lägenhet?

Innan du ringer vår felanmälan, kontrollera följande:

  1. Mät vilken temperatur du har i din lägenhet. Temperaturen mäts mitt i rummet. Om det är kallare i bostaden så kan det finnas olika orsaker till det. Vid snabba väderomslag med stora temperaturskillnader kan det hända att fastighetens värmesystem inte hinner ställa in och leverera mer värme.
  2. Se till så att du har fritt framför elementen. Ställ inga stora möbler och häng inte långa gardiner, framför dina element.

Kallt eller ojämn värme på elementet

Det är inte säkert att alla element är varma. Ibland behövs inte mer än något element för att temperaturen i rummet ska vara 20 grader. Därför är det viktigt att du kollar vad du har för temperatur mitt i rummet.

Det är inte alltid hela elementet är varmt. Är det varmare upptill, är allt i sin ordning. Är det däremot bara varmt nertill eller om det porlar, låter som det rinner inuti elementet? Då kan elementet behöva luftas. Det hjälper vi dig med! Felanmäl via Mina sidor.

Tips för att få ett skönt inomhusklimat

  • Håll fritt framför elementen. Ställ inga stora möbler och häng inte långa gardiner, framför dina element.
  • Vädra med tvärdrag i några minuter.
  • Felanmäl om tätningslisterna runt fönster och ytterdörrar är trasiga eller saknas.
  • Stäng inte vädringsluckor och ventiler i din lägenhet. Ett hyreshus är byggt för att ha en fungerande cirkulation av luft. Om ventiler är stängda eller igensatta slutar luftväxlingen att fungera effektivt.
  • Dra ner rullgardiner eller persienner på natten.